Voeding als medicijn

Een pure voeding met minder koolhydraten als medicijn 

Een pure voeding met minder koolhydraten is ‘hot’ en dat is niet voor niets. Met minder koolhydraten, meer energie en minder medicijnen geeft in het kort aan welk effect je ermee kunt bereiken.

Overgewicht en de daardoor ontstane insulineresistentie ligt aan de basis van een aantal aandoeningen, zoals diabetes type 2,  hoge bloeddruk en een hoog cholesterolgehalte, risicofactoren voor hart- en vaatziekten.

Een pure, onbewerkte voeding met minder koolhydraten is onderdeel van de behandelmethode bij deze verstoringen. Het werkt voor veel mensen: ze vallen beter af, voelen zich fitter en hebben minder hongergevoel. En dat is heel motiverend wanneer je je best doet om af te vallen!  Met deze manier van eten heb je vaak minder medicijnen nodig of kun je er zelfs helemaal mee stoppen. Je voeding is dan je medicijn.

Een koolhydraatbeperkte voeding werkt het beste wanneer het persoonlijk aan jou wordt aangepast. Ik begeleid je graag bij het je eigen maken van koolhydraatbeperkt en puur eten. Niet als het zoveelste crash-dieet maar als nieuwe, duurzame  manier van eten. Lees meer over leefstijl als medicijn